-A +A

Nieuws/downloads

AFSPRAKEN CORONA VIRUS

18 maart 2020

De uitbraak van het Corona virus en het hoge besmettingsgevaar raakt ook de uitvoering van het regiotaxivervoer in onze regio. Onze inzet is erop gericht om verdere verspreiding van het virus in Noord-Brabant te voorkomen.

Regiotaxi 's-Hertogenbosch volgt de RIVM richtlijn
In de uitvoering van het deeltaxivervoer volgt regiotaxi 's-Hertogenbosch de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Maatregelen om besmetting in taxi zoveel mogelijk te voorkomen

- We proberen u zoveel mogelijk te laten reizen met een taxibus waarbij de reizigers minimaal 1,5 meter van elkaar zitten  
- Indien u wordt opgehaald door een personenauto dan bent u de enige reiziger in het voertuig en dient u rechts achterin plaats te nemen
- Chauffeurs van de Regiotaxi 's-Hertogenbosch mogen geen handen schudden bij aanvang van de rit.

Verzoek aan reizigers
Heb je klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, reis dan niet met Regiotaxi 's-Hertogenbosch.

Reizigers die gebruik maken van Regiotaxi 's-Hetogenbosch verzoeken we om de volgende preventieve maatregelen in acht te nemen:
- Was je handen regelmatig
-  Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
- Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
- Betaal niet contant maar met een betaalpas in de taxi
 

Vragen over het Corona virus?
De antwoorden op de meest gestelde vragen staan op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/

 • Verscherpte eisen rolstoelvervoer per 1 juli 2020
  Vanaf 1 juli 2020 mag u alleen nog zittend in uw rolstoel vervoerd worden als de rolstoel voldoet aan de ISO 7176-19 norm. Dit type rolstoel kan veilig worden vastgezet met gordels en beschermt de klant bij een aanrijding. De rolstoelgebruiker en/of begeleider is zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van de rolstoel. De leverancier is degene die aan moet tonen dat de rolstoel aan de nieuwste eisen voldoet en zorgen voor de herkenbaarheid middels stickers met het haaksymbool op elk vastzetpunt van de rolstoel. De chauffeur ziet dan meteen waar hij uw rolstoel vast moet maken. Ook in de gebruiksaanwijzing of een gravering van de code in de stoel is te achterhalen of de rolstoel aan de eisen voldoet. Tot 1 juli 2020 geldt nog een overgangsregeling. Tot die tijd worden alle rolstoelen, die voorheen ook door regiotaxi vervoerd werden, nog vervoerd. Maar na 1 juli 2020 mag een chauffeur een reiziger met rolstoel zonder stickers niet meer meenemen. Neem dus tijdig contact op met uw leverancier!
 • De nieuwsbrief van december 2019 is uit.
 • Tarieven 2020
 • Een Wmo-reiziger betaalt met ingang van 1 januari 2020 voor de opstapzone en de eerste vijf reiszones een tarief van € 0,75 per zone. Vanaf de zesde reiszone betaalt u € 11,20 per zone. Bij ritten voor langere afstanden adviseren wij u gebruik te maken van Valys.

  Alle Wmo-reizigers krijgen op 1 januari 2020 wederom een reisbudget van 800 zones voor het hele kalenderjaar. Wanneer het budget is verbruikt betaalt u als Wmo-reiziger het voor regiotaxi geldende OV tarief.

 

 • Maakt u al gebruik van de 'MijnTaxi' app? Deze 'app' biedt u vele voordelen
  • U ziet online de taxi rijden die u komt ophalen
  • De aankomsttijd van de taxi wordt duidelijk aangegeven
  • Inzicht zonebudget
  • makkelijk ritten boeken
  • etc.
  • Voormeer infromatie kijk onder de rubriek 'rit reserveren'