-A +A

Wat kost het?

U betaalt een instaptarief en u betaalt voor het aantal zones waar u doorheen rijdt.
Het instaptarief is gelijk aan het bedrag dat u betaalt voor één zone.
Een reis met Regiotaxi ’s-Hertogenbosch bestaat uit maximaal 6 zones: de zone waar u instapt en 5 aansluitende zones. 
U hoort bij het reserveren van een rit hoeveel zones uw reis omvat en wat de rit precies kost. Voordat de taxi vertrekt betaalt u de chauffeur, het liefst gepast.
Als u dat wilt ontvangt u van de chauffeur een betaalbewijs.

 

Tarieven 2022

Wmo-reizigers betalen € 0,75 per zone.

OV-reizigers betalen € 2,35 per zone, mits er geen OV alternatief is. Wilt u verder reizen dan de vijf reiszones? Dan betaalt u vanaf de zesde zone € 11,55 per zone.

 

Actuele tarieven 2021

Wmo-reizigers betalen € 0,75 per zone.

Samen reizen:
- Eén persoon mag met u meereizen als sociaal begeleider tegen hetzelfde tarief;
- Een medisch begeleider reist gratis mee als de gemeente daarvoor toestemming heeft gegeven;
- Heeft u een OV-begeleiderskaart? Stuur hiervan een kopie naar PZN, Postbus 355, 5000 AJ Tilburg.

OV-reizigers betalen € 2,35 per zone, mits er geen OV alternatief is. Wilt u verder reizen dan de vijf reiszones? Dan betaalt u vanaf de zesde zone € 11,20 per zone.

Wmo-reizigers die verder willen reizen dan vijf zones, kunnen goedkoper reizen met het landelijke vervoerssysteem Valys. Bel naar 0900-9630 of kijk op www.valys.nl voor meer informatie.

 

Bindend OV advies OV-reizigers

Als de OV-reiziger de regiotaxirit ook met het reguliere openbaar vervoer kan maken is een bindend OV advies van toepassing. De OV-reiziger mag dan niet reizen met de regiotaxi tegen het tarief van € 2,35.
De OV-reiziger mag het bindend OV advies negeren om toch met de regiotaxi te reizen maar betaald dan het hogere tarief van € 4,95 per zone.

Meer informatie over het bindend OV advies vindt u onder kopje 'nieuws/info' en onder het kopje 'Voor wie?' op deze website.

 

Automatische incasso

Met een automatische incasso hoeft u niet af te rekenen bij de chauffeur. U krijgt dan elke maand een rekeningoverzicht van de gemaakte ritten. Wilt u gebruik gaan maken van een automatische incasso? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van PZN.

 

Reisbudget

Uw gemeente kent per kalenderjaar aan Wmo-reizigers een beperkt aantal zones toe. Hoeveel zones dat zijn, hoort u bij het verstrekken van de pas. Bij het boeken van een rit kan PZN u vertellen hoeveel zones u nog heeft. Zijn voor u, bijvoorbeeld voor vrijwilligerswerk, extra zones noodzakelijk? Dan kunt u deze aanvragen bij het Wmo loket van uw gemeente.