-A +A

Reizen met begeleiding

Sociaal begeleider

Een Wmo-reiziger mag een sociaal begeleider meenemen om te reizen. Deze sociale begeleider die samen reist met de Wmo reiziger, reist vanaf hetzelfde opstapadres naar dezelfde bestemming die met dezelfde reservering is geboekt en betaalt hetzelfde tarief als de Wmo-reiziger. Indien de Wmo-reiziger gebruik maakt van automatische incasso dan worden de vervoerskosten van de sociaal begeleider ook afgerekend per automatische incasso.
 

Medische begeleiding

Heeft u medische begeleiding nodig tijdens het reizen? Dan krijgt u van uw gemeente een Wmo-vervoerspas met gratis ‘medische begeleiding’. Uw gemeente geeft dat door aan de vervoerder. U mag dan niet langer alleen reizen. U bepaalt zelf wie uw medisch begeleider is.
 

OV begeleiderskaart

Heeft u geen Wmo-pas maar bent u door een functiebeperking niet in staat zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen? Dan  kunt u een OV begeleiderkaart aanvragen. Op de site www.ov-begeleiderskaart.nl leest u waar u dat kunt doen. Stuur een kopie van de OV-begeleiderskaart met vermelding van uw regiotaxipasnummer naar: PZN, Afdeling Klantenbeheer, Postbus 355, 5000 AJ in Tilburg.
U mag dan bij de Regiotaxi ’s-Hertogenbosch een gratis begeleider meenemen.