-A +A

Wat is regiotaxi?

Regiotaxi ’s-Hertogenbosch is er voor iedereen die geen gebruik kan maken van het reguliere openbaar vervoer. Bijvoorbeeld omdat u niet goed mobiel bent of omdat de gewone bus ’s-avonds niet rijdt. Alle inwoners van Boxtel, ’s-Hertogenbosch, Schijndel, Sint-Michielsgestel en Vught kunnen gebruik maken van de regiotaxi.

Personen- en Zorgvervoer Nederland (PZN) regelt uw vervoer. Een taxiauto of taxibusje met het logo van Regiotaxi ’s-Hertogenbosch haalt u op en brengt u thuis. Vaak reist u met andere passagiers. Dan volgt de regiotaxi niet altijd de kortste route naar uw eindbestemming. Houd daar rekening mee bij het plannen van uw rit.

U wordt gehaald en gebracht waar u maar wilt binnen de regio, van deur tot deur. U bent dus niet gebonden aan haltes en stations. Wilt u reizen van of naar een gebouw met een centrale hoofdingang, bijvoorbeeld een flat of een zorginstelling? Dan haalt de regiotaxi u bij de centrale hoofdingang op. De chauffeur belt dan niet bij uw eigen voordeur aan. Geef op tijd, maar minimaal één uur van tevoren door hoe laat u wilt vertrekken en waarheen. Wilt u op een bepaalde tijd ergens aankomen? Dan belt u minimaal twee uur vóór de gewenste aankomsttijd. U kunt meerdere ritten gelijktijdig bestellen. Bijvoorbeeld de heen- en terugrit, of een wekelijkse rit naar uw hobby vereniging. 

De regiotaxi mag u gebruiken om deel te nemen aan het sociale, maatschappelijke en recreatieve leven. Regiotaxi ‘s-Hertogenbosch is niet toegestaan als u op basis van wet- en regelgeving recht heeft op een andere (voorliggende) vervoersvoorziening, zoals bijvoorbeeld vervoer naar dagbesteding of zittend ziekenvervoer.