Alle antwoorden over RegioTaxi ‘s-Hertogenbosch

Voor wie?

Voor wie is Regiotaxi bedoeld?

Wmo-pashouders
De regiotaxi voor de Wmo-pashouders is bedoeld voor sociaal recreatieve doeleinden en mag niet gebruikt worden voor  woon-werkverkeer of gesubsidieerd vervoer zoals bijvoorbeeld ritten naar dagbesteding en dagbehandeling.

Zoals dat geldt voor elke taxi, brengt ook de regiotaxi je van deur tot deur. Toch is er een klein verschil. Zo mag de regiotaxi een kwartier later of eerder dan het afgesproken tijdstip je komen ophalen. Verder kan het ook zijn dat een stukje wordt omgereden als er meerdere reizigers tegelijkertijd in de taxi zitten. Overigens nooit meer dan 30 minuten.

Zie ook: Sociaal begeleider / Medisch begeleider

OV-reizigers
Iedereen kan gebruik maken van de regiotaxi maar OV-reizigers betalen een hoger tarief dan Wmo-reizigers.
Als de OV-reiziger de regiotaxirit ook met het reguliere openbaar vervoer kan maken is een bindend OV advies van toepassing. Meer informatie hierover kunt u vinden onder ‘OV-advies’.

Zie ook: OV-reiziger / OV-reizigerskaart

Voor iedereen: OV-knooppunttaxi
Meer informatie: OV-knooppunttaxi

Was dit antwoord nuttig?

Hoe kunnen we dit antwoord verbeteren?

Wat als ik geen Wmo-pas heb?

Iedereen kan gebruik maken van het deur-tot-deurvervoer van de regiotaxi, ook als je géén Wmo-pas hebt. Dan gelden wel andere spelregels en tarieven.

Zie ook: OV-reiziger / OV-reizigerskaart

Was dit antwoord nuttig?

Hoe kunnen we dit antwoord verbeteren?

Bindend OV advies OV-reizigers

Als je als OV-reiziger de regiotaxirit ook met het reguliere openbaar vervoer kunt maken, is een bindend OV advies van toepassing. Je kunt dan niet reizen met de regiotaxi tegen het tarief van € 2,55.
Als OV-reiziger kun je het bindend OV advies negeren om toch met de regiotaxi te reizen maar je betaalt dan het hogere tarief van € 5,45 per zone.

Was dit antwoord nuttig?

Hoe kunnen we dit antwoord verbeteren?

Antwoorden per categorie

Staat je vraag er niet bij?
Menu